Rene's Webstek | rvu.be  

Main Menu
Home
Zeilen
Paul Vinck
Staf Versluys
Radio Amateurs
Vespa
Links
- - - - - - -
Contact
Gastenboek

In "Den Aap gelogeerd"
Geschreven door Rene   
zaterdag 29 november 2008

Op een nieuwe boot gebeuren de manoeuvres in den beginne nogal houterig, schipper en bemanning zijn tamelijk zenuwachtig en kijken voor de zoveelste keer alles na om zeker te zijn dat bij het afmeren niets kan mislopen.

Het aanleggen met de spiksplinternieuwe Mary Blue III aan de dieselpomp in Gibraltar verliep niet vlekkeloos en was een voorbeeld van wat kan mis gaan. De ene roept achteruit de andere roept stoppen, echt lekker verliep het manoeuvre niet. Om een eind te maken aan de stresserend toestand wierp ik snel een landvast naar de pompist die ons bij het afmeren hielp. Hij stond nogal veraf op de kade en gaf me teken dat hij de landvast zou vangen. Ik gooi en wat doet den erpel? Hij doet toch wel zijn ogen dicht, en pas open als de landvast van de kade in het water glijdt. Blij dat ik niet begon te schelden roept hij “Again” Na een tweede poging krijgt hij het dik nat touw met mijn magistrale worp over zijn schouder en in nek. Precies waar ik wilde!
Omdat ik de worp met veel kracht uitvoerde slipte mijn rechter voet. Om mijn evenwicht niet te verliezen en te vermijden om met mijn schoon lichaam tegen het teaken dek te gaan zette ik me vlug op mijn achterwerk. Mijn vliegensvlugge beweging ware perfect verlopen moest daar geen ankerwinch gestaan hebben. Het verbaal lawaai dat vorige week uit het Zuiden kwam was van mij. Ik had een kort maar krachtig onderhoud met hierboven. Nu weet ik ook waar de naam 'Heiligenbeen' vandaan komt.
Gelukkig bestaat het medicament "Brufen", "Pillen oh als eieren zo groot" Ik nam er enkele tot mijn rugpijn door het zeer in mijn maag verdrongen werd. Dat de WC pot mijn beste vriend werd was ook een gevolg van te vele pillen.
Ik was in "Den Aap gelogeerd". Begrijp je?
Rene

Laatst bijgewerkt op ( zaterdag 16 augustus 2014 )
 
< Vorige   Volgende >

Rene van Uden