Rene's Webstek | rvu.be  

Main Menu
Home
Zeilen
Paul Vinck
Staf Versluys
Radio Amateurs
Vespa
Links
- - - - - - -
Contact
Gastenboek

Staf Versluys
Geschreven door Rene   
zondag 02 juli 2006

Nadat ik aan een journalist van het watersportblad "Varen" het een en ander over Staf Versluys verteld had, besefte ik een gelukkig mens te zijn. Ik had het voorrecht enkele grote zeilers te leren kennen: Staf Versluys. Jean Heylbroeck en later Paul Vinck. Mensen waarvoor ik een enorm respect heb.

Zij hielden van de zee. Ik ook.

Staf had een vergunning voor radioamateur met roepnaam ON4AKP/mm, tijdens grote zeilwedstrijden had ik altijd radioverbinding met hem.

Wat is u het meest bijgebleven van de radioverbindingen met Staf had de journalist gevraagd.

Enkele dagen na de Start van de Withbread 1981 in Aukland, op weg naar Mar Del Plata, wenste ik Staf niet alleen een zalig nieuwjaar maar ook een gelukkige verjaardag. Ik vroeg terzelfder tijd welk weer hij aan Kaap Hoorn wenste. "Het mag goed waaien, want wit schuim op de golven staat schoon op de foto" was zijn antwoord.

Vier jaar later in hetzelfde traject kloeg hij over zwaar weer, koude, natte en vermoeidheid. Ik beurde hem op 'Allee Staf nog een duwtje, ‘t is hier ook niet warm, maar ik ga een blok hout op de haard smijten en mij installeren in de zetel, met een pintje en apenootjes en kijken naar de verkiezing van Miss World'

Staf en zijn bemanning zullen mij wel vervloekt hebben toen ze in hun klamme koude slaapzak kropen

Ik herinner mij Staf met een lachend gezicht en zijn gezegde " Een merci, een handdruk, een schouderklopje doet deugd en kost niets"

Als ik tijd heb wordt hier verder gewerkt

Laatst bijgewerkt op ( donderdag 18 oktober 2018 )
 
Volgende >

Rene van Uden