Rene's Webstek | rvu.be  

Main Menu
Home
Zeilen
Paul Vinck
Staf Versluys
Radio Amateurs
Vespa
Links
- - - - - - -
Contact
Gastenboek

Mary Blue
Geschreven door Rene   
zaterdag 01 juli 2006

We zijn net vertrokken voor een trip van een paar duizend mijl. Bij dergelijke afstanden doen de juiste cijfers er niet meer echt toe: met een zeilboot is dit gewoon lang (maar toch toch een zeer leuke en unieke ervaring). Aan boord ligt een tijdschrift met een artikel geschreven door Pit de Jonghe hier volgt het.

Een bericht op de verdraaid sympathiek site van een van de Belgische deelnemers aan de Atlantic Rally for Cruisers, daags na de start van de 21e november. Of we ze waren vergeten? Absoluut niet, de ploeg van de Jeanneau 54 DS Mary Blue is zo enthousiast dat je ze niet over het hoofd kàn zien. De Mary Blue werd in mei van 2003 ingezeild en datzelfde jaar nog naar Portugal gebracht. Van Villamoura werd een –als we het logboek op de website mogen geloven- magnifieke reis gemaakt naar Marokko. Na een grote schoonmaakbeurt in Zeebrugge, vertrok het schip opnieuw naar het Zuiden. Om vorige zondag te starten in de Atlantic Rally For Cruisers.

Er varen drie identieke Jeanneau Sun Odyssey 54 DS’ in deze rally mee, het spreekt dat dit de competitieve geest aanscherpt. De bemanningen hebben enkele dagen voor de start alvast een kennismakingsontbijt achter de kiezen. De Mary Blue was de eerste van deze reeks die op de Belgian Boat Show van 2002 te zien was.

De crew bestaat uit zes onverschrokken zeilers Jean-Paul Vanthournout, de schipper en André Keupers, Thierry Van Wiele, Edwin Houdijk, Jef Van Borm en René van Uden die de oceaan heeft overgestoken in een motorboot, weliswaar over een klimatologisch minder aantrekkelijke route. De taal aan boord is hoofdzakelijk Westvlaams.

De stemming aan boord is opperbest, na drie dagen is de zeeziekte weg, knabbelt men heftig aan de voorraad eieren en werd na drie pogingen de gebroken spinnakerval vervangen (touw waarmee het ballonzeil in de mast wordt gehesen.) Vissen wil niet lukken, de beesten eten de haken op.

Volg de Mary Blue op deze site (logboek, kaart, foto's) en stuur bemoedigende berichtjes naar de bemanning.

© foto’s: Mary Blue

Mary Blue, the movie

Laatst bijgewerkt op ( dinsdag 17 januari 2012 )
 
< Vorige   Volgende >

Rene van Uden