Rene's Webstek | rvu.be  

Main Menu
Home
Zeilen
Paul Vinck
Staf Versluys
Radio Amateurs
Vespa
Links
- - - - - - -
Contact
Gastenboek

Stukje karton
Geschreven door Rene   
zaterdag 01 juli 2006

Op een stukje karton vond ik deze tekst. Waar of wanneer Paul het schreef is mij niet duidelijk. Volgens Marijs is het waarschijnlijk geschreven bij zijn solo Tansat met de Agrion.

15 jaar geleden.

Met de wagen naar Zeebrugge - zondag slecht weder veel wind – in de haven werd gezeild in open zeilbootjes door jongens en meisjes van een zeilschool. Ik heb daar uren met spanning naar gekeken in afwachting dat misschien er een zou omslaan maar vooral hoe het kwam dat deze bootjes zo snel bijna tegen de windrichting in voortbewogen. In die tijd had ik als hobby wat kano varen en radio’s in mekaar knutselen die werkten op galeine(x taldiode) steentjes. Schaven en zagen in hout en als ik een plankje vond was het gauw voor iets voorbestemd. Van een duiven- of konijnenhok zag ik kans om zelfs eens een motorbootje te maken bekleedt met lakens in loodwitverf gedompeld, dit op aanraden van een vriend teneinde het project waterdicht te maken. Met als resultaat dat ik na enkele meters varen lakens achter de boot hingen en het bootje hopeloos zonk vooraleer de kant te bereiken. Ik kon me nog redden met een zwemslag die waarschijnlijk niet de mooiste was, precies omdat ik toen noch niet kon zwemmen en dat ik het nog niet kan.

Zeilen en zeilboten was ik vlug vergeten ze losten zich op in de drukte van alle dagen

Tot op een dag, bij een klant van mij, ik een zeilbootje zag –Vaurien genaamd – in mooi hout gemaakt en vernist in verschillende lagen, nu stond mijn gedacht vast, zoiets moet ik hebben En daar ik een voorliefde had voor hout en hout bewerken zou ik het zelf maken daar ik toch niet over het geld beschikte om het vaarklaar te kopen. Een tamelijk lange periode is dan begonnen om een plan te kunnen kopen om dergelijke boot te maken. Veel tijd om te lezen had ik niet en was niet geabonneerd op een of ander tijdschrift over watersport en wist om eerlijk te zijn er zelfs het bestaan niet van af. Ik vond dan wel veel bouwplans maar wel samen met een bouwpakket waar ik geen interesse voor had. Tot ik uiteindelijk ben terechtgekomen bij een Jean-Jacques HERBULOT die had toen een plan van een lichte en goedkope zeilboot de "Vaurien"

Of Paul deze boot ooit bouwde is mij niet bekend Moest u hierover iets weten, wilt u mij dan op de hoogte brengen

Laatst bijgewerkt op ( dinsdag 28 april 2015 )
 
< Vorige

Rene van Uden