Rene's Webstek | rvu.be  

Main Menu
Home
Zeilen
Paul Vinck
Staf Versluys
Radio Amateurs
Vespa
Links
- - - - - - -
Contact
Gastenboek

Zeilen
Van Aruba via Vilamoura naar Oostende
Geschreven door René   
Nadat ik in 2004 de Atlantic Rally for Cruisers met de Mary Blue mee zeilde, volgde ik de belevenissen van schipper Jean-Paul die met een andere bemanning verder voer naar de Stille Oceaan.

Lees meer...
 
De Zeilsport
Geschreven door Rene   
VOORWOORD
In mijn boekenkast staat een boek over zeilen. Het werd geschre­ven door H.C.A. van Kampen in mijn geboortejaar 1937.
De inleiding geeft mij het gevoel alsof ik zelf aan het roer zit en over de golven glij. Dit is de reden dat telkens ik het boek zie niet kan nalaten het voorwoord te herlezen.
Lees meer...
 
Hollowshore
Geschreven door Rene   


Op een vrijdagavond bij het verlaten van de bar van de jachtclub vroeg een oudere Engelsman waar hij een taxi kon bestellen om hem naar de handelshaven te brengen. Vermits ik die richting uit moest stelde ik voor met mij mee te rijden. Toen ik hem in het donker aan boord bracht van een lange grote boot zij hij “If you come to England You have to visit me in ........” Ik hoorde nog iets van een naam, van een voor mij onbekende stad.
Lees meer...
 
Handboek voor Transat zeilers
Geschreven door Rene   
Jimmy Cornell, een gerenommeerde wereldzeiler, organiseerde in 1987 voor het eerst de Atlantic Raly for Cruisers, afgekort ARC. Met meer dan 150 deelnemers werd het een groot succes. Sindsdien is dit aantal elk jaar toegenomen.
Op het eiland Gran Canaria in de jachthaven van Las Palmas verzamelen elk jaar in november de boten die de oversteek willen wagen.
Voor het zelfvertrouwen van de bemanning zijn er in de weken voor de start bijeenkomsten met lezingen, demonstraties en voorlichtingen.
Ter bevordering van het sociaal contact is het alle dagen feest.
Lees meer...
 
In "Den Aap gelogeerd"
Geschreven door Rene   

Op een nieuwe boot gebeuren de manoeuvres in den beginne nogal houterig, schipper en bemanning zijn tamelijk zenuwachtig en kijken voor de zoveelste keer alles na om zeker te zijn dat bij het afmeren niets kan mislopen.

Lees meer...
 

Rene van Uden